Walking lunch

Een verkeerd begrepen woord kan hilarische gevolgen hebben. Toen Sina aankondigde dat we de volgende training walking lunch zouden doen, dacht ik niet aan een oefening voor hardlopers. Tenslotte ondersteunt ze mij naast sporttraining óók met voedingsadvies. Ik kende het principe walking dinner en ik was erg benieuwd hoe ze zo’n sportieve walking lunch zou vormgeven.

Ik kon me er van alles bij voorstellen. Een gezamenlijk bezoek aan de supermarkt om te leren gezond in te kopen of een uitstapje waarbij we wandelen zouden combineren met lunch… Elke training met Sina is anders en ik verheugde me al helemaal op deze nieuwe ervaring. Sina bedoelde echter helemaal geen walking lunch, maar een walking lunge. Verre stappen zetten en diep door je knieën gaan om daarna dagenlang te genieten van een overweldigende after taste, namelijk… spierpijn!

Mijn woorden van 2016

Terwijl heel Nederland praat over woorden als asielveinzer, digidwang en horrorclown en onze taal steeds politiek correcter, multicultureler en transnationaler werd, breidde ik mijn vocabulaire uit op een heel ander gebied. Met woorden als burpee, superwoman en crunches. Dit zijn, lieve lezer, speciale en zeker geen ‘easy moves’, waarvan ik inmiddels min of meer weet hoe ik ze moet uitvoeren.

Neerwaartse hond

Nog een hele leuke, die niet in bovenstaande afbeelding staat is de neerwaartse hond. En nee, dat is geen typering voor een aanvalshouding van mens’ beste vriend, maar wel een aanval op je eigen beenspieren… Deze rekoefening is goed voor je kuiten, hamstrings en spieren aan de achterkant van je bovenbenen. Ik heb nooit gevoeld dat ik die had, totdat ik Sina leerde kennen.

In de sport evolueren termen tot nieuwe begrippen

In de training van afgelopen week droeg Sina mij op om kaart te lopen. “He, die ken ik nog niet,” zei ik enthousiast. “Jawel, die ken je wel maar kun je – nog steeds – niet”, aldus Sina. Daarna lachte ze mij hartelijk toe. Althans, dat hoopte ik maar. Om meteen vol overgave aan een speciaal soort loopje te beginnen, waarbij je je afzet met één been om dan met beide benen weer te landen en tegelijk jezelf weer met één been in de lucht te katapulteren.

Fysieke humor

Fysieke humor, daar kan ik in uitblinken. Nuth en omstreken kent ons inmiddels als het hardlopende duo.
Sina als een haas voorop, en ik er als een speer achteraan. Er zijn momenten dat ik in dit duo niet de hardloper ben, maar die doldwaze, capriolen uithalende clown die tevergeefs tracht om zijn brein te doen communiceren met zijn voetenwerk. Ik stuiter, struikel, huppel, kukel achterover en balanceer met zwaaiende armen achter mijn trainer aan en heb gelukkig net zo veel lol als de argeloze wandelaar die dit vrolijke tafereel aanschouwt. En met al dit gehups en gespring worden mijn benen en spieren steeds sterker, waardoor de kans op blessures ook nog eens exponentieel afneemt! En dat spreekwoord wie het laatst lacht, lacht het best is op mij prima van toepassing.

Zelf ook leuke oefeningen doen?

Bekijk de beste 50 oefeningen voor hardlopers op Runnersweb.

Reacties (5):

 1. Yvonne

  18 december 2016 at 09:13

  Fijne zondag, Renata ! Leuk verhaal. Groetjes, Yvonne

  Beantwoorden
 2. Guy van Grinsven

  18 december 2016 at 09:50

  Hahaga , kostelijk geamuseerd met je walking lunch…
  Volgende week gaan jullie keststollen, tenminste dat vertond jij zo, maar ze bedoeld dat jullie ook met de kerst gaan hollen; kersthollen!
  Waarschijnlijk betekend dat

  Beantwoorden
 3. isabelle blanquart

  18 december 2016 at 11:51

  Het plezier dat je aan je trainingen beleeft , kunnen we via je blog meebeleven, weliswaar vanuit ene meer comfortabelere situatie ;-)) Maar al die posities ken ik van de yoga !!! buona domenica isabelle

  Beantwoorden
 4. Hans Jongen

  18 december 2016 at 15:50

  Natuurlijk denk ik: Sina heeft het weer goed verdeeld.
  De een luncht, de ander walks. En wie het een doet en wie het ander, er zijn zwaardere onderwerpen om te raden.
  Hans

  Beantwoorden
 5. Roger van der Linden

  21 december 2016 at 20:24

  Tja, ik lees het altijd wel weer en ik zou die oefeningen waarschijnlijk ook moeten doen. Je hebt me toch weer wat extra gemotiveerd dus misschien komt het er nu wel van….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.