Verantwoordelijkheid nemen!

Wil jij een gezondere levensstijl of heb je een ander doel dat je wil bereiken? Dan is het nu aan jou om actie te ondernemen. Je moet nu aan de slag voor een toekomst waarin je jouw doelen behaalt!

Het maakt niet uit wat je hebt meegemaakt in het verleden, waar je vandaan komt, wat iemand je aangedaan heeft. Uit eigen ervaring weet ik dat je uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent voor hoe je hiermee omgaat. Alleen jij kunt ervoor kiezen om hier sterker uit te komen en om te groeien in je leven. Niemand anders kan dit voor jou doen!

Blijf niet in het verleden hangen en geef anderen niet de schuld. Als je vooruit wilt, accepteer dan het verleden, vergeef en kom in actie. Door te blijven vastklampen aan het verleden, gaat dat ten koste van jouw toekomst, jouw doel, jouw geluk. Het verleden kun je niet meer veranderen, de toekomst wel!

Blijf ook niet hangen in een negatieve gebeurtenis, maar zorg dat je het verhaal een positieve wending geeft. Waarom zou je tegen jezelf zeggen dat iets onmogelijk is? Dat het toch niet gaat lukken? Dat je al alles hebt geprobeerd? Zulke gedachten zullen je niet helpen om te krijgen wat je wilt. Vraag jezelf af of je bang bent voor datgene wat je moet doen en/of zou moeten opgeven om je doel te behalen.

Ben je bereid om uit je comfortzone te komen? Laat angst je niet weerhouden om die dingen te doen die je echt wilt. Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren als je het zou doen? En vraag je vooral óók af wat voor mooie dingen kunnen gebeuren als je het juist wél zou doen. We hebben maar beperkte tijd op deze aarde. Haal het beste uit jezelf en zorg dat je later geen spijt krijgt van dingen die je niet gedaan hebt.

Vertrouw jezelf: je bent sterk genoeg, je bent belangrijk genoeg!

Reacties (6):

 1. Yvonne

  8 januari 2017 at 08:32

  Dank je voor dit inspirerende bericht, Sina! Fijne zondag

  Beantwoorden
 2. Guy van Grinsven

  8 januari 2017 at 08:47

  Read my lips!
  X

  Beantwoorden
 3. jacques pluis

  8 januari 2017 at 11:19

  Renata goed verwoord , dit is ook mijn motto. blijf positief.

  Beantwoorden
 4. isabelle

  8 januari 2017 at 15:06

  Dat geeft de mens moed !!!

  Beantwoorden
 5. Olaf Durlinger

  9 januari 2017 at 08:53

  Hi Sina, zo uit mijn hart gegrepen. Eigen verantwoordelijkheid nemen !!!

  Beantwoorden
 6. Lonky

  6 februari 2017 at 15:13

  Heel mooi verwoord dames, bedankt voor deze inspirerende woorden. Positief blijven, kom uit de comfortzone en heb geen spijt van dingen die je niet gedaan hebt.
  We gaan ervoor…..!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.