Verandering van spijs doet lopen!

Van Sina en Renata kun je van alles zeggen… behalve dat ze saai zijn! Ons toverwoord is variatie. Elke week een andere lange duurloop: dát maakt het spannend en extra leuk. Maar hoe vinden we elke keer weer een andere route? 

Want elke keer hetzelfde rondje verveelt snel

Lopen is heel veel keren dezelfde beenbeweging herhalen. Links, rechts, links, rechts. Dat is zeker niet saai, want techniek, adem en cadans vragen de opperste concentratie. Maar toch ligt de sleur op de loer als je niet varieert en elke week hetzelfde rondje blijft rennen.

Hoera voor Runnersmaps

Met RunnerMaps kun je eenvoudig hardlooproutes uitzetten. De afstand die we willen lopen kan nauwkeurig worden bepaald en gemeten. RunnerMaps gebruikt het kaartmateriaal en de routegegevens van Google Maps en zo is het heel makkelijk om vóóraf te bepalen en te zien (satellietkaart) waar we willen lopen. Een eenmaal uitgezette route slaan we op. Want in de toekomst kunnen we die nog eens rennen, maar dan in tegenovergestelde richting. En geloof ons, dat geeft een heel nieuw perspectief op het parcours dat we eerder al eens aflegden. Ook is het in Runnermaps mogelijk om routes in te zien die door andere gebruikers zijn aangemaakt. Dit geeft ideeën en inspireert.

Loopbeleving

Een nieuwe route is een beleving voor alle zintuigen. Van ons duo is Renata degene met het beste oriëntatievermogen. Zij stippelt meestal de route uit en beleeft hier ook veel plezier en voorpret aan. Met het richtingsgevoel van Sina daarentegen zouden we al snel in Aken belanden… Maar ook Renata heeft zo haar handicap. Ze is zó geconcentreerd op techniek, adem en cadans dat ze tijdens het rennen wel kijkt, maar lang niet altijd alles ziet. Het is dan Sina die gealarmeerd bij het oversteken waarschuwt voor een naderende auto of die wijst op een mooie landmark waar we toevallig langs rennen… Samen zijn we sterk. En fijn dat straks in New York hordes mensen aan de kant ons de weg wijzen naar de finish!

Reacties (2):

 1. Guy

  13 augustus 2017 at 09:28

  Helemaal waar: Zien is wat anders dan Kijken! Heb daar nogal een kijk op!

  Beantwoorden
 2. Miep

  13 augustus 2017 at 15:42

  Fijn en goed dat je het ziet..!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.