Venloop beleef je samen

Afgelopen zondag hebben we deelgenomen aan de Venloop. Om precies te zijn: de Seacon 10 km run. We waren gasten van Seacon Logistics en genoten niet alleen van een prachtige ontvangst. Ook de run zelf was een hele belevenis. Een schitterend parcours. Diverse dweilorkestjes zorgden voor live entertainment én de trottoirs stonden vol met toeschouwers. In deze blog een verslag van de run en met name de laatste, en achteraf meest spannende 250 meter!

Alleen gaat het niet sneller.
En samen kom je zeker verder!

Bij de start had Sina opdracht gegeven om het sporthorloge zo in te stellen dat de snelheid niet zichtbaar was. Eerlijk gezegd is dit maar een vreemde opdracht voor een runner die van nature wil weten ‘hoe snel’ en ‘hoe ver’! Vanaf de start zette Sina in op ‘speed’. Links en rechts haalden we andere lopers in. We sneden bochten and ‘we cut corners’. Kortom, we koersten op ‘fast’. Met het mooie weer, het stimulerende gejuich van de toeschouwers en onze puike conditie maakten we mooi tempo. Maar met de finish in zicht en nog maar 250 meter te gaan bleef Renata achter. De energie was op en de ‘pijp’ leeg. Het heimelijke doelstreken van Sina om de 10 kilometer binnen het uur te rennen ging zo niet lukken. Sina verlangzaamde haar pas om vervolgens Renata in de rug te duwen. Tjonge, wat een kracht. Het leek alsof een bulldozer een zakje zand vooruit duwde. In de laatste meters greep Sina de hand van Renata… met als resultaat dat we de 10 kilometer hebben gerend in 59 minuten en 55 seconden! Een absoluut prachtig resultaat.

Zó kijkt een trotse trainer

Het motto van de Venloop is “de Venloop beleef je samen“. En zo was het ook. De foto’s boven en onder spreken boekdelen.

Reacties (7):

 1. Miep

  2 april 2017 at 08:56

  Prachtig zo samen..!
  Op naar NY

  Beantwoorden
 2. Angelien

  2 april 2017 at 09:15

  Gefeliciteerd dames !!!!!
  Leuke foto’s……leuk aandenken én stimulans

  Beantwoorden
 3. Henk

  2 april 2017 at 09:40

  SUPER. Samen een 1(een)HEID. Top tussenstap naar het uiteindelijke doel.
  En Sina….ook jij….RESPECT.

  Beantwoorden
 4. Hans

  2 april 2017 at 13:55

  “Da staunt der Fachmann und der Leie wundert sich!”
  En natuurlijk ook:
  “Wo du nicht bist, Herr Organist, da schweigen alle Flöten.”
  We hebben weer een bewijs gekregen dat onze organist niet zo gauw tot zwijgen te brengen is. Compliment, mèèdjes!

  Beantwoorden
 5. Chris Steijns

  2 april 2017 at 14:44

  Goed gedaan ladies!
  En vanmorgen zag ik jullie alweer rennen in Hellebroek in mooi outfit.
  Op naar NY!🏃🏃🏃🏃🏃

  Beantwoorden
 6. Yvonne pauolussen

  3 april 2017 at 07:25

  Super prestatie! let’s go to NY

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides marathon movie

 Phidippides was een Griekse koerier naar wiens langeafstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie-agenten aan de kant van de straat gingen enthousiast uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. Meer dan 55.000 lopers en meer dan 2,5 miljoen mensen aan de kant. Daaronder mijn broer en mijn schoonzus!