4 tips hoe ook jij je doelen kunt halen

De ondertitel van onze blog Running2NewYork is dromen-denken-durven-doen-en-doorpakken. Zoals Renata in haar laatste blog schreef, is jezelf ontwikkelen niet makkelijk. Waar je ooit als kind in korte tijd enorme stappen kon maken, hebben volwassenen de neiging om stil te staan. Uitstellen tot morgen. Denken dat het ondanks overgewicht óf extreme stijfheid in gewrichten allemaal wel goed genoeg is zo. Óf niet uit je comfortzone durven komen. Door wél stappen te zetten kan iedereen, ongeacht leeftijd, enorme ontwikkelingen doormaken!

Hieronder geef ik handige tips hoe je dit doet!

  1. Eigen verantwoordelijkheid begint bij jezelf

Op de eerste plaats moet je de beslissing nemen dat je iets wilt. Wil je afvallen, maar weet je niet hoe? Schakel een voedingscoach in! Wil je leniger worden of meer spierkracht, maar weet je niet hoe je dit opbouwt? Schakel een trainer in! Heb je die stap eenmaal gezet, dan hoef je het niet alleen te doen.

  1. Geen excuses maken en doorzetten

Een doel stellen is prima, maar het is vooral ook belangrijk dat je weet waarom je dit doel stelt. Schrijf het op! In moeilijke en zware momenten is het fijn als je jezelf eraan kunt herinneren waarom je doet wat je doet, wat je er mee wilt bereiken en welk gevoel je dan zult hebben.

In het begin zie je niet altijd meteen resultaat. Dan is het een kwestie van doorgaan en niet opgeven als het moeilijk wordt. Wees niet bang om over je grens te gaan. Angst maakt meer dromen kapot dan als ’t een keer niet lukt. Je hebt het dan immers wel geprobeerd én en passant ook nog een hele mentale groei doorgemaakt!

  1. Omring je met mensen die je kunnen helpen en neem afscheid van mensen die je tegenhouden

Deel je doel met anderen. Zij kunnen motiveren en steunen in moeilijke tijden. Omring je ook met positieve mensen die misschien zelfs hetzelfde doel hebben.
Zoek die positieve energie bewust op en neem afscheid van mensen die niet in jou geloven of die je tegenwerken.

  1. En vergeet niet trots op jezelf te zijn

Beloon jezelf en waardeer elke vooruitgang, hoe klein deze ook moge zijn. Denk terug aan je beginsituatie en wat je tot nu toe gepresteerd hebt. Door van het momentum te genieten en je successen te vieren, krijg je positieve energie. Zo kun je er weer stevig tegenaan. Door te blijven trainen en te herhalen leert je lichaam bovendien een duidelijke routine die uiteindelijk ingebed raakt in je DNA. Én: hoe vaker je iets doet, hoe zelfverzekerder je wordt!

Renata wil een marathon rennen, maar wist niet hoe ze het opbouwt! Ze vroeg mij als trainer om hulp. Ze hoeft het niet alleen te doen! Elk doel, klein óf groot is een doel, en ook jij kunt hulp krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.