Steunkousen… voor jou én mij!

Steunkousen alleen voor mensen met een trombosebeen? Of voor oudere dames met spataderen? Niet is minder waar! Ik merkte dat Renata bij het hardlopen kramp in haar kuiten begon te krijgen. Dat is natuurlijk niet prettig. Bovendien ben ik heel alert op de kleinste hints die kunnen duiden op het ontstaan van een blessure. Dus zo stond ik onlangs bij Renata aan de voordeur met een klein pakketje. Een cadeautje voor haar verjaardag die zij gisteren vierde en die ze al wat eerder mocht uitpakken in het kader van onze geplande 14 kilometer duurloop afgelopen week.

Sportcompressiekousen

Voor Renata en mijzelf koos ik voor het merk Herzog. Herzog is een Nederlands bedrijf en volledig gespecialiseerd in compressiekousen voor sporters. Ze doen ook best veel onderzoek naar de voordelen van de lange kousen die zo strak zitten. Met een kleine list nam ik op de sportschool de been- en kuitomvang van Renata op. Herzog kousen worden volledig op maat gemaakt zodat ze de juiste compressie en dus ondersteuning bieden. Ik koos voor de Pro compressiekous. Deze heeft een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie en dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd.
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen bovendien de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

We zijn er allebei heel erg blij mee. De kousen voelen erg fijn aan. Toen ik ze aantrok voelde ik meteen de druk om mijn kuiten. Dit voelde prettig, niet hinderlijk. Ze knellen niet, maar geven steun en dit voelde erg goed aan. Renata had geen last meer van kramp in de kuiten en ook geen spierpijn achteraf.

Ook in het vliegtuig

Als we samen op 1 november naar New York vliegen, zullen we beiden tijdens de vlucht de compressiekousen dragen. Vliegtuigen vliegen op een hoogte van gemiddeld 10.000 meter, met als gevolg dat de luchtdruk zeer laag is. De lage luchtdruk leidt er onder meer toe dat de aders zich sterk verwijden. Door deze verwijding van de bloedvaten stroomt het bloed aanzienlijk langzamer. Uiteindelijk kan het zelfs tot stilstand komen. Na de landing merk je dat de eerder uitgetrokken schoenen niet meer passen en je benen stijf zijn. En dat alles is niet handig als we op zondag 5 november de marathon gaan rennen!

Reacties (2):

 1. Angelien

  19 maart 2017 at 09:09

  Tja…….dan ben je jarig……akwéér een jaartje ouder….
  En dan krijg je Steunkousen !!!!! hihihi……
  Gefeliciteerd Renata !!!!

  Beantwoorden
 2. Hans

  19 maart 2017 at 14:42

  Het is waar, je hoeft niet oud, rimpelig, lelijk, met een gepermanent koppie te zijn om naar de zúúster te roepen om te helpen de steunkousen aan te trekken. Kijk maar naar mij…75 en pas nog een spinningmarathon afgerond, zonder steun, ik bedoel maar. Maar serieus, ik had ze wel aan toen we naar Rome vlogen vorig jaar. En dat heeft geholpen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.