Running2NewYork!

Eind 2015 kwam ik mezelf tegen. Mijn astma speelde steeds meer op waardoor mijn longfunctie wegzakte. Dit werd nog verergerd door de negatieve stress die mijn vak (reclame en communicatie) bij tijd en wijle ook met zich meebrengt. Ik liep nog nauwelijks door weinig beenkracht, had overgewicht en heel eerlijk – ik was eigenlijk ook niet meer echt aardig voor mezelf en anderen. Het roer moest om.

Ik vond dat het tijd was om voor mezelf te doen wat ik ook voor mijn klanten altijd doe: vernieuwen. Maar ja, hoe ga ik dat aanpakken, vroeg ik me af? Als je wilt veranderen, dan moet je niet aan de takken trekken maar de wortels water geven. Met gezonder leven is dat net zo. Ik toog naar de plaatselijke sporthal in Nuth, maar had geen idee wat ik daar dan zocht. Ik besloot om maar meteen met de deur in huis te vallen tegen de receptioniste achter de balie: “Ik ben een echte stijve hark, denk je dat er iemand is die mij kan helpen?”. Haar antwoord was kort maar krachtig: “Personal Trainer Sina Pellegrom”. Met haar visitekaartje in de hand ging ik naar huis om een afspraak te maken.

Sinds februari 2016 ben ik onder Sina’s leiding aan het sporten. Haar multidisciplinaire aanpak werkt: gezonder worden door bewegen, door voedingsadvies en door mentale uitdaging. Na drie maanden voelde ik me niet alleen fitter en gezonder. Ik was het ook!

De eerste doelen bereikt hebbende, ging ik voor de volgende uitdaging.

Dat werd de Marathon 2017 in New York City, de stad waar ik met veel plezier drie jaar heb gewoond en gewerkt. En natuurlijk doe ik dat onder de begeleiding van Sina Pellegrom, met dien verstande dat zij mij niet alleen traint, maar ook met mij meegaat en samen met mij de marathon gaat lopen. De blog Running2NewYork is dan ook een gezamenlijke blog waarin wij twee jullie meenemen in ons avontuur. Onze gedachten, dromen en uitdagingen zullen aan bod komen, naast anekdotes over New York en training, voeding, wedstrijden. Gaandeweg zullen zich mogelijk ook angsten en beperkingen voordoen die we ongetwijfeld gaan ervaren en waar we een oplossing voor moeten bedenken. Jullie gaan het lezen!

Onze blog is dan weliswaar van onze hand, we willen ook vooral met nieuwswaarde schrijven voor de lezer en waar mogelijk inspireren. Hoe verschillend we beiden als mens en vakvrouw ook zijn, we delen samen een sterk gestructureerde discipline met een ‘niet loslaten’ mentaliteit. Bovendien vertrouwen we elkaar en hebben we respect voor elkaar.

Samen vormen we een sterk team dat op zondag 5 november 2017 de finish in New York gaat halen.

 

Reacties (8):

 1. Jacqueline

  21 juli 2016 at 12:29

  Ik wens jullie heel veel succes!

  Beantwoorden
 2. Yvonne

  21 juli 2016 at 13:06

  Met zo’n doordachte aanpak van twee vakvrouwen heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ik ga met plezier jullie blog lezen! Succes ?

  Beantwoorden
 3. Mia Raymakers - Brouns

  4 september 2016 at 07:57

  Veel succes!

  Beantwoorden
 4. Maud Kleijnen

  4 september 2016 at 09:10

  Beste dames
  Heel veel succes met de verdere voorbereiding! Ik ga jullie blogspot zeker lezen!
  Groetjes Maud

  Beantwoorden
 5. Ed Frieser

  9 september 2016 at 12:14

  Wow wat een uitdaging! Heel veel succes met de voorbereiding.

  Beantwoorden
 6. Els Lemmens

  9 september 2016 at 12:18

  Heel veel succes met de voorbereidingen! Ik vind het super interssant om jullie blogspot te lezen. Heel veel respect voor jullie streven en het uiteindelijk resultaat!!!

  Beantwoorden
 7. Chris Steijns

  9 september 2016 at 13:21

  Ik neem nu al mijn petje voor jullie af!
  Veel succes met trainen en ga ervoor!
  Ga jullie zeker volgen!

  Beantwoorden
 8. Henk

  9 september 2016 at 14:40

  Een ademtocht als bewijs van de nieuwe focus op het leven.
  Dat maakt nederig en tegelijkertijd trots.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.