Renata runs Roosendaal!

Met duizenden mensen liep ik afgelopen zondag de halve marathon van Roosendaal. Precies een jaar geleden stond ik voor het eerst op de loopband. Van novice naar halve marathonloper. Hoe dat voelt, lees je hier. 

Opwinding

Eindelijk ga ik doen waar ik nu al zo lang voor train. Op ca. 12 km een gevoel van ongerustheid. Ik was wel al over de helft maar… waar waren de andere lopers en de mensen langs de kant van de weg? Ik liep door veld en bos en… het was eenzaam! Eindelijk weer het bord met de bebouwde kom van Roosendaal. En ik wist, nog iets meer dan 6 km. Wanhoop! Waarom ben ik hier eigenlijk aan begonnen? Op ca. 2 km voor de eindstreep sloeg de wanhoop om naar doorgaan. Ik geef toch zeker niet op, zo vlak voor de finish! En eindelijk… daar is de finish… Euforie! I did it. Zo blij en zo trots op mezelf!

Dieptepunten

Alhoewel ik mijn tempo redelijk constant wist te houden voelden mijn benen zwaarder en zwaarder. Mijn linkervoet ging tintelen en ik had bij elke post al rennend een bekertje water leeggedronken en dat voelde vanaf km 15 nogal klotsend aan in mijn buik.
Het feit dat ik steeds werd ingehaald voelde als een les in nederigheid. Wanneer haal ik de finish werd haal ik überhaupt de finish. En net op dat moment blijft achter mij de Rode Kruis-bus rijden. Ik dacht “ik zal toch niet de allerlaatste zijn. Word ik nu uit de race gehaald”? Het irriteerde me zo dat ik gebaarde dat hij maar gewoon voorbij moest rijden, hetgeen de chauffeur ook deed. Ik keek en zag in het busje allemaal uitvallers. Ik was dus niet de allerlaatste. Tjonge beste lezer, dat gaf me even een enorm gevoel van zelfvertrouwen.

Ik ervoer een grote mate van camaraderie onder de lopers. Een groet werd uitgewisseld of onderling belangstellend geïnformeerd hoe het ging. De vele bandjes langs de weg gaven spontaan muzikale ondersteuning en dat gaf energie. Wildvreemde mensen klapten voor mij en riepen dat ik goed liep. En ondanks de vermoeide benen ná km 15 voelde ik me goed en sterk. En… het is gelukt! Ik heb de 21 km gelopen in een netto tijd van 2:17:41. Een fantastische tijd en ik weet nu hoe het voelt en waar ik nog aan moet werken.

Werk aan de winkel

Sina, er is nog veel werk aan de winkel. Of beter gezegd mijn winkel! Mijn motor (kracht) en carrosserie (conditie) zijn nog niet klaar voor de volle 42 km en 195 meter. De Roosendaal wedstrijd heeft me goed gedaan en ik ben een betere loper geworden. En nu, hop hop. Het zijn nog maar 125 dagen, 13 uur, 6 minuten en 10 seconden tot aan de start.

New York, we’re on our way to you..

Reacties (7):

 1. Guy van Grinsven

  2 juli 2017 at 08:35

  Krijg er zelf tranen van in mijn ogen ook al heb ik het zelf gemaakt! Bedankt Renata én Sina dat ik dit mocht meemaken!
  Was ook voor mij een halve marathon trouwens..

  Beantwoorden
 2. Donna

  2 juli 2017 at 10:02

  Ik vind het echt SUPER knap van je

  Beantwoorden
 3. Miep

  2 juli 2017 at 10:27

  Je gaat het zeker halen..
  Veel succes van mij.x. Ook voor Sina en Guy..

  Beantwoorden
 4. Peter van Loon

  2 juli 2017 at 10:30

  Heb je op maandag al met de medaille om mogen feliciteren voor deze super prestatie.

  Had al stukjes film gezien, maar wat een mooie compilatie van Guy… ben alleen benieuwd of hij in New York ook mee mag fietsen ?.

  Super gedaan en nu door naar jullie ultieme einddoel…

  Beantwoorden
 5. Chan

  2 juli 2017 at 13:11

  Wat een prachtige prestatie! Proficiat! Wat heeft Guy dat mooi vastgelegd. Top!

  Beantwoorden
 6. Monique Klaassen

  2 juli 2017 at 15:15

  Heftig hoor! Brok in mijn keel.
  Renata, wat een vechter ben jij. Je mag supertrots zijn. Heel veel succes de komende tijd.
  Sina, je bent een topper in je werk. Beterschap.
  Guy, mooi gemaakt. Bedankt.
  Proficiat alle drie ?

  Beantwoorden
 7. Huub

  5 juli 2017 at 20:48

  Hoi Renata.
  Heel goed gelopen, mooie prestatie. “Proficiat”. Nu lekker doortrainen voor je ultieme doel, NY.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.