Proef de zee en de zon

Ik ben geboren in Palma de Mallorca. Nu denken velen van jullie meteen aan de zon en de zee.

Er is natuurlijk veel meer te beleven in Mallorca… en toch heb ik het vandaag met jullie in mijn blog over die… mar y sol! En om precies te zijn… over de mineralen ervan.

Iedereen, maar zeker oudere hardlopers (Renata is 55), moet hard werken om zich op de training en de wedstrijd voor te bereiden. Om dat herstel en die impuls een extra zetje te geven deel ik vandaag met jullie het recept van Sole.

Sole: een mineralendrank 

De naam Sole betekent zon. Je komt het woord ook tegen in het Franse woord “soleil” of het Italiaanse “sole” of het Spaanse woord “sol”.

Sole is ook een mineralendrank en wordt gemaakt met zeezout – Keltisch (ongeraffineerd) zeezout welteverstaanen water. Keltisch zeezout is grijs en grof van structuur en heet zo, omdat het gewonnen wordt in de Franse Bretagne, ooit Keltisch gebied. Samen zijn de mineralen, spoorelementen en magnesium in Keltisch zeezout een mineraalcomplex. Het is natriumarm en bevat ca. 84 mineralen en spoorelementen. Daaronder ook magnesium. Magnesium is een mineraal dat de bloeddruk verlaagt. Dit in tegenstelling tot de meeste andere soorten zout, die sterk bewerkt zijn en slechts bestaan uit Natrium en Chloride, wat juist bloeddrukverhogend werkt (tafelzout).

Hoe maak je Sole?

Het recept is eenvoudig en leuk om te maken. Net alsof je aan de zee met een schepje en een emmertje in de weer bent! Vul een schone glazen pot of fles voor één derde met Keltisch zeezout, en vul af met twee derde zuiver water. Schud met het deksel of de dop erop de pot of fles enkele keren krachtdadig heen en weer. Het water raakt verzadigd en kan niet meer dan 26 procent zout opnemen. Er zullen dus zoutkorrels overblijven op de bodem die niet meer oplossen! Je hebt nu je eigen geconcentreerde zeewater, Sole. Doe een theelepel in een glas water van 250 centiliter en drink dat elke dag ‘s ochtends op nuchtere maag en eventueel ook ‘s avonds voor het slapen gaan. Je geeft je lichaam een evenwichtig menu van 84 mineralen en spoorelementen die direct worden opgenomen in je bloed en getransporteerd worden naar de cellen. Voor je cellen zijn dit zogeheten elektrolyten die de elektromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren. Sole werkt daarnaast zuiverend en ontgiftend. Zolang je je Sole in de koelkast of buiten de koelkast op een koele en donkere plaats bewaart, is deze oneindig houdbaar.

.

Reacties (4):

 1. Guy van Grinsven

  7 mei 2017 at 08:50

  Dat is niet iets om met een korreltje zout te nemen..??

  Beantwoorden
 2. Bas Verscheure

  7 mei 2017 at 18:45

  Ik denk wel dat je het met een grote korrel zout moet nemen…

  “Vanuit dat oogpunt beschouwd is het dan ook zinvol om zout niet alleen te eten, maar ook vooral te drinken! Het is dan immers al vloeibaar en dus in een vorm die je bloed herkent…..”

  Wat een hele grote onzin, echt met een nog grotere korrel zout innemen deze noninfo.

  Bas Verscheure

  Beantwoorden
  • Sina

   7 mei 2017 at 18:53

   Dag Bas. Mag ik vragen wat je achtergrond is en waar je het op baseert dat onzin is?

   Beantwoorden
 3. Anil

  7 mei 2017 at 23:52

  De reactie van Bas zou ik met een nog grotere korrel zout nemen. Voornamelijk omdat deze totaal niet onderbouwd is en daardoor dus niks waard is. Hij lijkt meer op iemand met eigen ideeën.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.