Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.
Sometimes in life…

you find a special friend!

Who changes your life just by becoming part of it.
Who makes you enthusiastic until you can’t stop.

Someone who convinces you that there is
an unlocked door just waiting to be opened.

This is forever friendship.

When you’re down and the world seems dark, your forever friend lifts you up in spirit and makes that dark and empty world suddenly seem bright and full.

Your forever friend gets you through hard times, the sad times and the confused times.

If you turn and walk away, your forever friend follows. If you loose your way, your forever friend guides you and cheers you on.

Your forever friend holds your hand and tells you that everything is going to be okay.

And if you found such a friend, you feel happy and complete because you need not worry.

You have a forever friend, and forever has no end!

Reacties (9):

 1. Hans

  26 november 2017 at 09:19

  Toen Sina terloops de mededeling deed dat ze “volgend jaar de marathon van New York zou lopen” , was er wel wat verbaasd kijken en heel wat wenkbrauwen die omhoog schoten.
  We volgden de training, zagen het afzien, de pijnlijke onderbreking, maar ook de ijzeren wil om het toch te halen.
  En het is jullie gelukt!!!!
  Zzoals ik je al app-te: Vrouluuj, geweldig!

  Beantwoorden
 2. Linda Chiaradia

  26 november 2017 at 10:02

  Heel bijzonder deze reportage. Zo leuk dat we erbij waren. Wij hebben niet tot aan de finish kunnen komen maar door deze reportage hebben we toch kunnen zien hoe deze eruit zag. Ik zal eraan moeten wennen dat er nu op zondagochtend geen blog meer komt. Het is het afgelopen jaar ook een onderdeel van ons leven geworden. Renata diep respect voor wat je bereikt hebt, Sina fantastisch dat je Renata met al je kundigheid en professionaliteit zo ver hebt gekregen en last but nog least, Guy bedankt voor de mooie foto’s en reportage. Een jaar om niet te vergeten.

  Beantwoorden
 3. Guy van Grinsven

  26 november 2017 at 11:24

  Wat was het toch een enorme prestatie van jullie die ik vanaf de ‘achterbank’ van deze RR mocht meemaken.
  RR – Renata Runs
  ‘Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!’ Deze uitspraak van oud ARP minister Drs. Jan Korten in het 1e en 2e cabinet Van Agt was tekenend voor zijn manier van aanpak. Hij was de man van het maximaal ’haalbare’.
  Mensen hebben talenten. Bij de een is dat een fysieke talent, bij de ander is dat een mentaal talent en sommige hebben beide.

  Bij een fysiek talent als sportman kan je dan vooraan in de groep meekomen of, als je goed je best doet en veel traint, wellicht in de medailles vallen, maar al gauw zal je dan zien dat al op redelijk jonge leeftijd het hoogtepunt voorbij is en je wordt ingehaald door een nieuwe generatie nog snellere sporters. Vaak vallen die oud kampioenen dan in een diep gat en realiseren zich dat ze hun hele jeugd hebben laten passeren zonder echt te hebben genoten van die andere dingen die jong zijn zo leuk maakt. Ze missen een stuk in hun ‘normale’ ontwikkeling tot een evenwichtige volwassene.

  Bij een mentaal talent ligt dat anders. Die realiseert zich veel meer dat het leven meer te bieden heeft, ontwikkelt zich evenwichtig, maakt alles mee, reist, geniet van het leven en ontwikkelt daarmee zijn of haar talent. Het voordeel van deze mensen is dit talent niet op jonge leeftijd ophoudt. Nee, in tegendeel zelfs. ‘Hoe ouder, hoe wijzer’. Hoe meer je met je ervaringen, opgedaan in je vroeger leven, combineert met je huidige taak, hoe succesvoller je zal worden. Je ‘medailles’ liggen derhalve verderop in het leven.

  Het verschil moge duidelijk zijn. Als mentaal kampioen kom je verder in het leven en heb je veel minder gemist, Sterker nog, je mentaliteit brengt je zelfs op het pad van de fysieke concurrent. Het bewijs daarvan levert Renata. Haar mentale uitdaging om de fysiek onmogelijk geachte uitdaging (deel te nemen aan de NYC Marathon 2017 en die ook nog te willen uitlopen) gaat ze gewoon aan. Alles zal wijken om dit doel te halen. Ze heeft zichzelf opnieuw ‘handmatig’, net zoals een Rolls-Royce laten opbouwen. Daarvoor had ze de hulp van vaklui nodig en haar mentaal talent verschafte haar de mogelijkheid die vaklui te vinden. Die leerde haar de techniek en gaven goede tips, maar het bouwen ervan dat deed ze zelf. Ze bouwde zelf haar RR, alleen heet die nu Running Renata. Blij dat ik een stukje op de achtebank heb mogen meerijden!

  Guy van Grinsven

  Beantwoorden
 4. Annelies

  26 november 2017 at 11:44

  Heel indrukwekkend , Renata en Sina. Wat een prestatie en wat mooi om via deze reportage meegenomen te mogen worden in jullie avontuur.

  Beantwoorden
 5. Elly

  26 november 2017 at 12:15

  Bedankt dat ik van deze prestatie mee mocht genieten

  Beantwoorden
 6. Ilona

  26 november 2017 at 12:48

  Een super prestatie in mooie beelden vastgelegd! Dat neemt niemand jullie meer af, chapeau !

  Beantwoorden
 7. Chris Steijns

  26 november 2017 at 14:08

  Wat een prachtige reportage van een prachtige prestatie. Ik heb het met veel plezier bekeken.

  Beantwoorden
 8. Ed Frieser

  28 november 2017 at 12:30

  Wat een geweldige prestatie Renata. Uiteraard ook van je coach / running mate. Heb echt enkele keren moeten slikken bij het zien van de beelden. Ook Guy van Grinsven een dikke pluim voor het maken van de documentaire. Een mooi voorbeeld en stimulans voor iedereen die verandering in zijn leven wil. Nogmaals proficiat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.

Run baby, run!!!

We zijn pas weer een paar dagen terug in Nederland. De indrukken van de marathon in New York en alle activiteiten er om heen moeten nog verwerkt worden. Het was overweldigend! Als voorproefje op de uitgebreide blog van volgende week, nu alvast een kleine selectie uit de fotorapportage zoals door Guy van Grinsven gemaakt. Samen met zijn zus Monique, die in New York woont rende hij met complete bepakking van metrostation naar metrostation om ons op de juiste momenten voor de lens te krijgen. Volgende week volgt een compleet verslag en nog meer foto’s.