Marathonreis geboekt!

Afgelopen week hebben Sina en ik de verschillende marathon reisaanbiedingen onder de loep genomen. In onze voorbereidingen is Sina verantwoordelijk voor alles rondom training en voeding. Als ervaren sporter neemt zij mij als novice onder de vleugels en monitort mijn vorderingen. Ik ben verantwoordelijk voor alle details rondom reis en verblijf in New York. Eerlijkheid gebiedt te schrijven dat ik denk dat ik van ons twee de eenvoudigere taak heb…

We hebben gekozen voor Marathons International

Marathons International is al 40 jaar specialist in het organiseren van reizen naar marathons over de hele wereld. Omdat wij ons volledig willen focussen op het lopen van de TCS New York City Marathon en een ultieme prestatie willen neerzetten en verder alle ‘randzaken’ willen laten regelen, hebben wij gekozen voor hun arrangement You run, we care. Belangrijk vonden we ook dat hun deskundig team van reis- en looptechnische begeleiding zowel vóór alsook tijdens de reis voor ons klaar staat. Met haar 40 jaar is Sina nog een ‘jonkie’… ik ben 54 en bij de start in New York 55 en de gehele reis is het mogelijk dat wij een beroep doen op de fysiotherapeut en/of arts van de reisorganisatie. Onze namen zouden echter niet Sina en Renata zijn, als we niet wijzigingswensen hadden op het toch al fantastische standaardprogramma…

Sylvia van Marathons International heeft onze vragen die ik vorige week zondag al gemaild had nog diezelfde dag beantwoord en ook gedurende de week hebben we zowat dagelijks contact gehad. Ze heeft ongetwijfeld honderden klanten, maar in haar mails gaf Sylvia mij het gevoel dat wij de enige waren waar ze zich om hoefde te bekommeren. Een leuke ervaring die vertrouwen gaf dat we bij de juiste marathonreisorganisatie zaten. Heel persoonlijk en alert!

You run, we care-arrangement

Woensdag 1 november
We vliegen vanaf Düsseldorf met een rechtstreekse vlucht van Air Berlin naar John F. Kennedy Airport in New York. De yellow cab brengt ons na aankomst naar één van de mooiste hotels in Manhattan, de Intercontinental Barclay gelegen op 48th street en Lexington avenue. Hartje stad! Dit prachtige luxueuze 5-sterren hotel opende haar deuren in 1929 en is onlangs geheel gerenoveerd. Onze Deluxe room heeft twee Queensize bedden. De badkamer is uitgevoerd met originele subway-tegeltjes. Er is een minibar, thee- en koffiefaciliteiten en custom bathrobes. Dat wordt genieten!
“Eh… Sina… ik schijn beschaafd… te snurken…”

Donderdag 2 november
’s Ochtends gaan we de stad verkennen en in de middag halen we ons startbewijs op in het Jacob K. Javits Convention Center en bezoeken we de Marathon Expo. In onze koffers zullen we veiligheidsspeldjes meenemen om het startbewijs aan ons runshirt te bevestigen! ’s Avonds lonken de theaters op Broadway.

Vrijdag 3 november
In de ochtend bezoeken we Chinatown. Met de meer dan 300.000 Chinezen die daar wonen en werken een hele belevenis. ’s Middags is er een marathonbriefing. Daarna lopen we gezamenlijk naar het finish gebied in Central Park. Aldaar is er dan een korte trainingsloop zodat we al kunnen proeven aan dat, wat ons te wachten staat!
’s Avonds nemen we deel aan de Parade of Nations en presenteren Sina en ik ons samen met alle andere marathoners uit meer dan 100 landen aan New York City! Dit schijnt een ongelooflijk leuke ervaring te zijn en Sina en ik denken al na over een originele outfit…
Misschien ontmoeten we wel president Donald John Trump.

Zaterdag 4 november
Deelname aan de Abbott Dash to the Finish Line, een hardloopwedstrijd over de laatste 5 km van het marathonparcours. We proeven hoe het is om over de Finishlijn te rennen! ’s Avonds staat de Marathon Eve Dinner en Pasta Party op het programma. Sina en ik zullen zeker gaan kijken, maar doen het rustig aan om klaar te zijn voor de grote dag morgen.

Zondag 5 november is Race day!
We staan rond 5 uur ’s ochtends al op om met bussen op tijd naar de start bij de Verrazano Bridge gebracht te worden vóórdat deze voor alle verkeer wordt afgesloten. Zeker weten dat de zenuwen dan toch echt door onze keel gieren. Rond 9.50u gaat het dan echt beginnen als het startschot lost voor de 47ste TCS New York City Marathon! Ons streven is de marathon in 4 uur en 30 minuten te rennen. Of dat lukt… ’s Avonds is er de Fun after the Run party.
Met onze medaille om de nek genieten we na over alle belevenissen van vandaag.

Maandag 6 november
Als we zelf niet meer kunnen lopen, geven we de doorman of conciërge van ons hotel opdracht om subiet voor ons minimaal 10 edities van de New York Times te kopen met daarin de rentijden van alle deelnemers. Sina en ik willen onze eigen eindtijd zwart op wit kunnen lezen! Bewijslast voor het thuisfront!
Daarna zullen we ongetwijfeld genieten van een heerlijk lang ontbijt in het hotel en is er nog een hersteltraining om de spieren los te maken. Zeker weten dat ook vandaag de medaille om onze nek hangt!

Dinsdag 7 november
Onze laatste dag alweer in New York. We zullen nog laatste excursies doen en souvenirs inslaan voordat we in de vroege avond inchecken voor de terugvlucht naar Düsseldorf waar we de volgende ochtend arriveren.

Inclusief

Inclusief in ons arrangement zijn nog talrijke goodies zoals een sport-windbreaker (jas) van de reisorganisatie en een jaarabonnement op Runners World. Uiteraard is ook het loperspakket in ons arrangement inbegrepen. Dit houdt in een gegarandeerd startbewijs voor deelname aan de TCS New York City Marathon, de medaille en het certificaat (bij uitlopen), een officieel TCS New York City Marathon 2017 hardloopshirt en een goodie bag.

Ook boeken we een annuleringsverzekering met blessuredekking én een marathondekking. Stel, er komt weer een hurricane Sandy en de marathon kan niet doorgaan, dan is zo’n marathondekking toch erg handig!

Tot aan de marathon in New York is het nog 279 dagen! Dat wordt nog even trainen. En geeft mij de mogelijkheid om nog eens goed te kijken wat Sina in haar eerste bezoek aan New York allemaal toch echt moet zien en wat ik als voormalig New York-inwoner (zie mijn blog New York it’s no Picnic!) nog op mijn wenslijstje heb staan. We hebben er ongelooflijk veel zin in!

Reacties (9):

 1. Guy van Grinsven

  29 januari 2017 at 09:13

  Zoals altijd, de eerste winst zit in de goede voorbereiding! Voor wat het snuken betreft, ik ben daar absoluut wereldkampioen in! Heb menige marathon uitgesnurkt! Het was op een gegeven moment zo erg dati ik wakker werd van mijn eigen lawaai! Het had ok voordelen, op al mijn trips heb ik altijd een eigen kamer en veelal een eigen etage ter beschikking?. Iedereen wil zover mogelijk van mij vandaan slapen. Heb uiteindelijk mij bij snörex een soort beugeltje laten aanmeten en sindsdien is het probleem voor 90 % opgelost! Was wel ff wennen, maar alllez het heeft het leven voor mijn partner Marij wel dragelijker gemaakt.
  Nu, dames, jullie zitten al op 15 km , nog 30 te gaan (met uitloop)! De laatste 15 km loop je straks daar op karakter, dus eigenlijk hoef je er nog maar 15. Maak van je trip een mooi verslag, een boek wellicht, het zal een van je grootste daden zijn en veel
  mensen leren dat doorzetten én wil je heeeeel ver kan brengen..Letterlijk en figuurlijk! Xx

  Beantwoorden
 2. Angelien

  29 januari 2017 at 09:17

  Zo,hé…..héél wat plannen !!! Geweldig !!!
  Klinkt allemaal érg goed ! Lekker vooruit genieten…….tussen de harde trainingen door….!!!

  Beantwoorden
 3. Monique Klaassen

  29 januari 2017 at 10:21

  Alweer zo’n leuk en inspirerend verhaal ?. Geloof het of niet, ik kijk hier iedere zondagmorgen naar uit.
  Gelukkig duurt het nog lang, maar als jullie straks jullie medailles binnen hebben, en de verhalen stoppen, zal mijn zondagmorgen nooit meer hetzelfde zijn ?.
  Dames heel veel succes ??, en Renata, ik houd wel een oogje ? in het zeil als je weg bent.
  ???

  Beantwoorden
 4. Roger der Linden

  29 januari 2017 at 10:33

  Dat noem ik nog eens voorbereiden ladies! Ik zat zelf in 2009 ook in het Barclays, óók in het Barclays. Prima uitvalsbasis!
  Nog twee opmerkingen voor het draaiboek:
  1. Het is “Dash TO the finish” dus niet over de finish. Oude loperswijsheid c.q. bijgeloof: nooit over de finish lijn voor de wedstrijd 😉
  2. Heb je dat verhaal van de New York Times gecheckt? In 2009 stonden niet alle lopers in de krant. Bij de heren eindigde het toen ergens bij eindtijd 4:45 uur.
  Succes met de voorbereidingen. Het wordt gelukkig weer iets warmer.

  Beantwoorden
  • Roger der Linden

   29 januari 2017 at 10:34

   Oeps, bedoelde ook in het Barclays, óók met Marathons International…

   Beantwoorden
 5. Miep

  29 januari 2017 at 11:55

  Heel fijn en positief,
  De voorbereidingen is toch ook al genieten toch..!
  Leuke plekken hebben jullie gereserveerd ,dat geeft ook een lekker gevoel!
  Ik blijf op de hoogte en ik wens jullie heel veel lol en succes.X Miep

  Beantwoorden
 6. jacques pluis

  29 januari 2017 at 17:18

  veel succes wens ik je , blijf heel. tot ziens

  Beantwoorden
 7. Evelien Roeleven

  30 januari 2017 at 19:07

  Wat een enthousiasme. Dat moet toch echt lukken. En wat het shoppen betreft. Medaille om na de loop. In NY mag nee moet je laten zien wat je hebt gepresteerd. Jullie zullen zeker door veel NY ets gecomplimenteerd worden the day after en in de winkels korting op vertoon van medaille.

  Beantwoorden
 8. Els Lemmens

  2 februari 2017 at 16:30

  Hoi Renate en Sina wij wensen jullie heel veel voorpret! Super gaaf om dit te doen!!
  Groetjes van Els en George

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.