Kikkererwten-avocado sandwich

Voldoende eiwitten binnen krijgen is ontzettend belangrijk voor duursporters. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren.
Plantaardige eiwitten zitten onder andere in peulvruchten, noten, bepaalde groentes en paddenstoelen. In dit recept laat ik je zien dat je zonder vlees of andere dierlijke producten prima aan je eiwitten kunt komen.

Ingrediënten (3 personen)

 • Ongeveer 425 gr gekookte kikkererwten. (Als uit blik, laat dan het water weglopen en spoel ze kort af)
 • 1 avocado
 • 1 wortel in fijne stukjes gesneden
 • Het sap van 1 citroen
 • Flinke kwak hummus (optioneel)
 • Naar eigen smaak knoflook(poeder), zeezout en vers gemalen peper
 • 6 plakjes volkoren brood
 • bladgroenten
 • rode ui – in schijfjes gesneden
 • tomaat – in partjes gesneden

Bereiding

Doe de kikkererwten in een middelgrote kom en stamp ze fijn tot een zachte massa met de achterkant van een vork. Voeg de geprakte avocado, wortel, citroensap, hummus, knoflook, zout en peper toe en meng alles door elkaar. Leg op de onderste boterham de bladgroente, ui en een grote lepel van het mengsel. Leg de tweede snee brood er overheen en… smakelijk eten! Voeg naar eigen wens nog een schijfje tomaat óf een handvol pompoen- of zonnebloempitten aan het mengsel toe voor extra voedingswaarden en een stevige bite. Geen zin in brood? Probeer eens een blaadje Romaine sla, de helft van een paprika of je favoriete crackers.

Bronvermelding: recept The Simple Veganista.

Reacties (1):

 1. Hans

  16 juli 2017 at 08:18

  Kikkerbrrrrewten!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.