Een leven lang leren

Ik geniet ervan te zien hoe klanten fysiek en mentaal stappen vooruit zetten. Ik vind het daarom belangrijk om ook in mijzelf te investeren en mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarom laat ik me vaak bijscholen. Zo komen mijn klanten en ik samen verder!

Vergeten spieren

Momenteel volg ik een opleiding bij Virgil Spier, Nederlands Olympisch Atleet. Hij richt zich de laatste jaren op sprint en hordelopen. Hij is daarmee een grote bron van kennis in het hardlopen. In zijn opleiding ging één dag over het trainen van spieren die vaak onterecht in de training vergeten worden. Je nek, waar alle zenuwen doorheen lopen. Je handen, waar je mee vastpakt. Je voeten, waar je de hele dag op staat. Spieren, waar over het algemeen géén tot zéér weinig aandacht aan besteed wordt, tenzij het mis gaat!

Ervaar de voordelen

Een blessure kun je natuurlijk nooit uitsluiten. Echter, deze gebieden wekelijks de aandacht geven die ze verdienen, zal je veel voordelen opleveren. Sterkere voeten en enkels zullen elke squat of deadlift-variant beter maken. Elke sprint of duurloop gaat lekkerder lopen en je kunt het vaker gaan doen zonder extra problemen. Getrainde polsen en handen maken elke workout voor het bovenlichaam beter. Niet veel mensen staan stil bij het feit dat een betere grip je chin up direct een heel stuk makkelijker maakt. Sterke polsen zijn niet alleen handig voor het trainen. Ook in het dagelijks leven zul je de voordelen merken. Denk aan het dragen van boodschappen of het tillen van andere zware dingen. Ook je nekspieren verdienen aandacht. Het voorkomen van een stijve nek kan je heel wat ongemak besparen. Het scala van problemen veroorzaakt door een stijve nek is erg breed: van hoofdpijn tot stijve kuiten en alles ertussen.

Met de opgedane kennis en inspirerende leiding van Virgil Spier, was het een zeer interessante trainingsdag vol leermomenten.

Reacties (3):

 1. Guy

  19 februari 2017 at 08:29

  Natuurlijk is dat belangrijk! Train mijn mondspieren ook regelmatig om de goede dingen in het leven met smaak te ondersteunen! ;-)))

  Beantwoorden
 2. Hans

  19 februari 2017 at 09:11

  Een chin up is dat zoiets als een versprongen keper 3/2/3, of lijkt het meer op een satijnbinding over 7 kettingpunten met ingeweven patroon?
  Kunnen de vaktermen ook in het ” Holles” ?

  Beantwoorden
 3. Angelien

  19 februari 2017 at 18:16

  Met mijn mondspieren is niks mis ……
  Zijn de enige,waar ik nooit spierpijn heb !!!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.