Een leven lang leren

In mijn vak geniet ik ervan om te zien hoe klanten zich blijven ontwikkelen. Hoe ze nieuwe vaardigheden leren – fysiek en mentaal – en stappen vooruit blijven zetten. Groei staat voorop! Ik vind het daarom belangrijk om me ook zelf te blijven ontwikkelen in mijn vak. Ik laat me regelmatig bijscholen en doe kennis op waar ik in mijn werkpraktijk meteen mee aan de slag kan. Zo komen mijn klanten en ik samen verder!

De juiste connectie

Momenteel ben ik bezig met een aantal opleidingen. Een daarvan wordt gegeven door Virgil Spier, Nederlands Olympisch Atleet. Hij specialiseerde zich aanvankelijk op de meerkamp, maar richt zich de laatste jaren op de onderdelen sprint en hordelopen. Hij is daarmee een grote bron van kennis en ervaring in het hardlopen. Toen ik met hem sprak over onze marathonplannen, gaf hij aan dat ik hem altijd mag benaderen voor extra vragen. Mooi om zo een extra vraagbaak paraat te hebben – en wat voor een!

Aandacht voor vergeten spieren

In de opleiding onder leiding van Virgil Spier ging één dag over het trainen van spieren die vaak onterecht vergeten worden in de training. Je nek waar alle zenuwen doorheen lopen; je handen waar je alles mee vastpakt en manipuleert; je voeten waar je de hele dag op staat. Spieren waar over het algemeen geen tot zeer weinig aandacht aan besteed wordt, tenzij het mis gaat.

Je nek hoort mobiel te zijn en niet stijf; er lopen tenslotte belangrijke zenuwbanen doorheen. Je polsen, die gebruik je constant. Een pijnlijke pols is met iets simpels als typen al erg lastig. En de enkels, daar staan we elke dag op met ons volledig gewicht. Als deze geblesseerd raken, is dat allesbehalve fijn.

Ervaar de voordelen

Een blessure kun je natuurlijk nooit uitsluiten. Echter, deze gebieden wekelijks de aandacht geven die ze verdienen, zal je alleen maar voordelen opleveren. Sterkere voeten en enkels zullen elke squat of deadlift-variant beter maken. Elke sprint of duurloop gaat lekkerder lopen en je kunt het vaker gaan doen zonder extra problemen.

Getrainde polsen en handen maken elke fitness-workout voor het bovenlichaam beter. Zo staan niet veel mensen stil bij het feit dat een betere grip je chin up direct een heel stuk makkelijker maakt. En niet alleen voor het trainen zijn sterke polsen handig. Ook in het dagelijks leven zul je de voordelen opmerken. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van boodschappen of het tillen van andere zware dingen.

Ook je nekspieren verdienen de aandacht. Het voorkomen van een stijve nek kan je heel wat ongemak besparen. Het scala van problemen veroorzaakt door een stijve nek is erg breed: van hoofdpijn tot stijve kuiten en alles ertussen.

Met de opgedane kennis en de inspirerende leiding van Virgil Spier, was het een erg interessante trainingsdag vol leermomenten. Ik kijk dan ook erg uit naar de volgende!

Reacties (3):

 1. Guy

  19 februari 2017 at 08:29

  Natuurlijk is dat belangrijk! Train mijn mondspieren ook regelmatig om de goede dingen in het leven met smaak te ondersteunen! ;-)))

  Beantwoorden
 2. Hans

  19 februari 2017 at 09:11

  Een chin up is dat zoiets als een versprongen keper 3/2/3, of lijkt het meer op een satijnbinding over 7 kettingpunten met ingeweven patroon?
  Kunnen de vaktermen ook in het ” Holles” ?

  Beantwoorden
 3. Angelien

  19 februari 2017 at 18:16

  Met mijn mondspieren is niks mis ……
  Zijn de enige,waar ik nooit spierpijn heb !!!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides marathon movie

 Phidippides was een Griekse koerier naar wiens langeafstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie-agenten aan de kant van de straat gingen enthousiast uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. Meer dan 55.000 lopers en meer dan 2,5 miljoen mensen aan de kant. Daaronder mijn broer en mijn schoonzus!