Sina en Renata in Runner’s World

Op 19 juli zijn Sina en Renata geïnterviewd door redacteur Peter Klooster en gefotografeerd door visual storyteller Bibi Veth. Niet alleen het artikel is geweldig. Ook het interview was erg leuk. Hoe gaat dat nu in zijn werk?

Focus van het interview

In een e-mail aan de hoofdredactie van Runner’s World had Renata gemeld “Ik ben pas een jaar geleden met hardlopen begonnen en ben inmiddels 55 jaar. Wijsheid komt met de jaren, maar graag had ik eerder geweten over de positieve effecten van hardlopen en met een artikel in Runner’s World kunnen wellicht nog meer mensen bereikt én geïnspireerd worden om te gaan lopen in plaats van op de bank te zitten.”

2 Dagen later kwam het antwoord: “Graag willen wij je interviewen over astma en hardlopen.” 

Redacteur Peter Klooster voegde eraan toe dat hijzelf op jonge leeftijd jarenlang was verpleegd in een astmacentrum. Er was meteen een onzichtbare connectie. Dit moest wel een bijzonder interview worden!

Spannend en leuk!

19 juli. De dag van het interview.

We hadden ons niet voorbereid. Dat was niet nodig, want het zou een verhaal worden over het leven en hoe hardlopen hier een onderdeel van is geworden. Sina is een ervaringsdeskundige in het leven & hardlopen en Renata in leven met astma & een beetje hardlopen. Het was een mooie dag en met koffie en Limburgse vlaai – redacteur en fotografe waren tenslotte helemaal vanuit Amsterdam gekomen – startte het interview op het zonnige terras van Renata. Terwijl Peter aan de hand van een vraaggesprek dan weer Renata en dan weer Sina aan het woord liet, liep fotografe Bibi Veth door huis en tuin en maakte zo een visuele story die op een hele leuke manier in de opmaak van het artikel terug komt.

Meerwaarde voor de lezer, maar ook voor ons

Het besef dat ‘de wereld bereikt werd’ hoe Renata ondanks zware astma door de training van Sina een metamorfose heeft ondergaan, was een grote voldoening. De lezer kan zich herkennen in ons verhaal en steun of nuttige informatie vinden in de teksten. Voor onszelf zat de meerwaarde van het artikel erin dat het aanzet tot nadenken over het onderwerp hoe je grenzen kunt verleggen ondanks een beperking. Welke ontwikkeling heeft Renata al meegemaakt sinds het moment dat ze met astma geboren werd. Hoe ging personal trainer Sina om met Renata’s verzoek – slechts na een paar maanden training – om de New York Marathon te rennen. En hoe gaan zij twee de marathon voltooien? Het interview hielp om gedachten te structureren en groei in de ontwikkeling te herkennen.

Renata: “Ik merkte dat het geïnterviewd worden door Runner’s World veel bij me los maakte. Ten eerste de ervaring dat iemand geïnteresseerd was in mijn verhaal. Zonder vooroordelen, zonder diagnose in het achterhoofd, gewoon doorvragen en luisteren. Gewoon luisteren! Dat was een openbaring voor me…”

Na het interview hebben we geluncht in een naburig gelegen Kasteel-brasserie om daarna redacteur Klooster en fotografe Veth uit te zwaaien richting Amsterdam. Het was een prachtige zonnige dag in meerdere opzichten.

Reacties (7):

 1. Hans

  29 oktober 2017 at 09:06

  Da staunt der Fachmann und der Leie wundert sich!
  Nu nog even “een rondje door Central Park”, dan wachten de gladiolen!!!

  Beantwoorden
 2. mieke cordewener

  29 oktober 2017 at 11:04

  renata en sina, heel veel succes in new york !!!!!!!!!!
  ik hoop dat we op de hoogte blijven van het verloop van de run.
  mieke.

  Beantwoorden
 3. Chris Steijns

  29 oktober 2017 at 13:47

  Succes meisjes en geniet vooral!

  Beantwoorden
 4. Annelies Keulers

  29 oktober 2017 at 15:28

  Ik heb runners world gekocht. En wat heb ik genoten van het interview. Ik heb heel veel respect en bewondering voor jullie. Daarom….heeeeel veel succes.

  Beantwoorden
 5. Esther van Kan

  30 oktober 2017 at 08:49

  Heel veel succes in de Big Apple, maar vooral geniet ze! Toi toi toi

  Beantwoorden
 6. Huub

  30 oktober 2017 at 23:03

  Hallo Renata.
  Op 6 november 2016 heb je de 5 km. (tunnelrun) gelopen in Maastricht.
  Dit deed je met veel plezier. Hopelijk loop je ook de NY marathon met hetzelfde plezier, dit is wel van een andere klasse, maar na jullie goede training zal dit zeker lukken. Voor jullie beiden, ook Sina, heel veel SUCCES.
  Roos en Huub.

  Beantwoorden
 7. Annie Berger.

  4 november 2017 at 19:30

  Ook wij, Jo en Annie Berger, wensen jou Renate en ook Sina alle succes . En we hopen dat jullie volop genieten. Jou kennende zal ook dat zeker lukken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.