7th inning stretch

Tussen de twee spelhelften in het Amerikaanse baseball, staan de fans vaak op. Rekken en strekken wat, lopen een rondje of kopen een hotdog of Budweiser beer. Dit is de beroemde 7th inning stretch. In onze vakantie, in aanloop naar de New York Marathon deden wij eigenlijk niets anders. Even lekker uitrusten. Even rekken en strekken. Voor Renata die hotdog met beer en voor Sina een lekkere reep melkchocolade met Coca Cola. Onze vakantie was als het klassieke Amerikaanse baseball anthem Take me out to the ballgame… Take me out to the ballgame, Take me out with the crowd, Buy me some peanuts and Cracker Jack, I don’t care if I ever get back…

Zenuwachtig

Renata is zenuwachtig om over exact 62 dagen, 6 uur, 35 minuten en 52 seconden de marathon op de Verrazano-Narrows Bridge in Staten Island, New York te starten… Sina is zenuwachtig voor de reis.
Wat een stel zijn we samen!  Dan is het prima dat de grote vakantie even een mooie pauze in het hele trainingsschema is. Onze eigen 7th inning stretch. Even hoeft niets en mag alles. Sina trok zich met echtgenoot Raphuel terug in het Tsjechische Jindrichuv Hradec en Renata ging naar Winden im Elztal in het Duitse Beieren.

Opvallend genoeg was de natuur in beide plaatsen nagenoeg hetzelfde. Prachtige wouden met mooie looppaden. Sina ging hier wandelen met echtgenoot Raphuel en haar hondjes Dipsy en Poco, Renata trommelde de Beierse gids Guido op. Die begeleidde haar naar de 1.000 meter hoge Hörnleberg, alwaar hij uit zijn rugzak een schnapps trok om te klinken op de beklimming… Warempel, dat hielp om de zenuwen enigszins onder bedwang te krijgen.

Genieten

Op vakantie kun je natuurlijk nog veel meer doen, dan alleen wandelen. Zo maakte Sina een uitstapje naar Praag en ging Renata naar het Porsche Museum in Stuttgart. En ook culinair werd aan de bel getrokken. Tenslotte willen ook de smaakpapillen tijdens de vakantie wel eens verwend worden! Omdat Sina in haar beroep als personal trainer altijd letterlijk in beweging is, betekende het dolce far niente voor haar soms ook even helemaal niets doen. Renata, die in haar vak van communicatie professional daarentegen vooral een zittend beroep heeft, stortte zich in haar vakantie elke dag vol overgave op het aqua fitness programma in het hotel.

Inmiddels is de training weer hervat

Helaas komen aan alle geneugten een eind. Afgelopen donderdag werd de marathontraining hervat. Ook al hadden wij beiden nog vakantie, het trainingsschema is heilig en dat schreef voor dat we een intensieve intervaltraining moesten doen. En dat in de regen. Want het kwam met bakken uit de lucht die dag. Niet ideaal voor de luchtwegen en daarom superleuk om via de TomTom sports-app achteraf te mogen vernemen dat Renata met haar tempo inmiddels behoort tot de beste 30% vrouwen van haar leeftijd. For a late bloomer, she isn’t bad at all. Maar zenuwachtig blijven we alle twee toch een beetje!

Reacties (1):

  1. Guy van Grinsven

    3 september 2017 at 10:05

    Voor mij Renata was dat altijd al 100% ????

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.