Een nieuw jaar! En nu?

Voor 2017 staat niets vast. Alleen dat het niet vaststaat! Optimisme komt in aanvaring met pessimisme. Nieuwe mensen komen in ons leven en oude bekenden gaan. Winnen staat recht tegenover verliezen. Voorspoed vecht met tegenspoed. Naakte kostprijs versus de waarde van hetgeen we aanschaffen voor de rest van ons leven. Het glas is de ene keer halfvol en de andere keer halfleeg. Het is allemaal een kwestie van keuzes en perceptie.

Het leven is één groot feest. Je moet alleen zelf je slingers ophangen! 

De Amerikaanse onderzoeker John C. Norcross deed jarenlang onderzoek naar goede voornemens. Hij stelde vast dat van alle mensen die een nieuw jaar starten met een goed voornemen, twee derde daarvan het nieuwe gedrag slechts één maand volhoudt. Na drie maanden is de helft alweer gestopt met z’n goede voornemen en na twee jaar blijkt dat nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering heeft doorgezet. Goede voornemens alléén werken niet. Er is meer voor nodig dan alleen een intentie om iets te veranderen in je leven.

Hoe concreter hoe beter!

Het is gebleken dat tussen mensen die met echt concrete voornemens aan de slag gingen versus mensen zonder een concreet plan, dat de kans op succes voor mensen mét een concreet plan 10x groter is dan voor mensen zonder plan! Met andere woorden, door je wens nauwkeurig te vertalen in wat je concreet daarvoor moet doen maak je de kans op succes vele malen groter (‘hoe concreter, hoe beter’)!

Dromen en realiteit liggen in elkaars verlengde! 

In 2016 hebben we een plan ontwikkeld. In 2017 trainen wij twee gestaag verder om onze droom – het rennen van de NYC marathon – tot uitvoer te brengen. Naast discipline is er een strak planmatig schema. En ook kameraadschap en team spirit. Progressie wordt gemeten én uitbundig gevierd. Voelt één van ons zich niet helemaal fit, stimuleert de ander om door te gaan. We trainen nu 3x per week en dat zal op enig moment uitgebreid worden naar vier keer per week en nog wel vaker… En verder… En sneller!

In deze blog verwoorden en verbeelden wij onze droom. We krijgen veel positieve feedback over de artikelen die we schrijven. We inspireren mensen én mensen inspireren ons.
Dát geeft energie!

Reacties (4):

 1. Guy van Grinsven

  1 januari 2017 at 09:59

  Helemaal zoals je bent, Renate, al je hele leven! Jouw glas is nooit half leeg; als het nog halfvol is begin je al te denken op wélk moment je wát moet bestellen, zodat je zeker niet met een half leeg glas komt te zitten!
  Een mooi jaar gewenst voor jullie lieverd!
  Guy

  Beantwoorden
 2. Hans Jongen

  1 januari 2017 at 10:47

  Tja, meisjes, ik mag meisjes schrijven, zéggen komt me op een afkeurende blik van één van de twee te staan, we volgen jullie, dan eens met een glimlach, dan weer kritisch, ook wel eens bezorgd, maar steeds met de hoop en verwachting dat jullie droom niet voortijdig uit elkaar spat!!
  En dat we jullie alle goeds wensen voor 2017, dat moge vanzelfsprekend zijn
  Hans en Tiny

  Beantwoorden
 3. Roos Willems

  1 januari 2017 at 11:09

  2017! New York is waiting / calling for you! 🙂

  Beantwoorden
 4. Annelies Keulers

  3 januari 2017 at 08:13

  Wat weer een verhaal. Maar. ..het klopt helemaal. Respect voor jullie. Strak plan en doorzettingsvermogen toppie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phidippides

Phidippides was een Griekse koerier naar wiens lange afstandsloop na de Slag bij Marathon het sportevenement de marathon is genoemd. Phidippides is ook de titel van de door Guy van Grinsven gemaakte documentaire die in 26 minuten op zeer bijzondere wijze de weg in beeld brengt die ik met hulp en steun van Sina heb kunnen afleggen om mijn doel – de finish in de NYC marathon – te bereiken.

NY marathon is emotie

5 uur, 13 minuten en 50 seconden hebben we er over gedaan. Wat was ‘t mooi én emotioneel. Ik heb gezien dat lopers tijdens de race aan andere lopers die ze helemaal niet kenden vroegen hoe het ging. Politie aan de kant van de straat ging helemaal uit hun dak. Ik zag smiles en tranen en had die zelf ook. Hier het verslag van de NYC marathon. En nog meer foto’s.